اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در همایش ملی «نخبگان فردا» که امروز در اجلاس سران برگزار شد، گفت: نخبگان شهروندان موثر یک جامعه هستند. نخبگان درجه یک تعدادشان بسیار کم است. اگر نخبگان علمی و اندیشه را هم در نظر بگیریم این گونه نیست که نخبگی در حد وفور باشد؛ اگر این گونه بود، جامعه اسلامی در این شرایط قرار نمی گرفت.
وی افزود: نخبگی شاخصه ویژه ای است که نخبگان باید همواره مراقب رفتار و اعمال خودشان باشند. از یک نخبه انتظارات فراوانی است. باید جامعه خودش را خوب بشناسد و ارزیابی دقیق داشته باشد و نمی تواند نسبت به جامعه خودش بی تفاوت باشد.
صالحی افزود: خداوند نخبه را از این نعمت بهره مند کرده که قدر آن را بداند و مسئولیت خود را درک کند و نمی تواند بی تفاوت باشد. نخبه باید موضع گیری داشته باشد و امر به معروف و نهی از منکر کند، البته در چارچوب و مقررات.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: یک نخبه باید دغدغه هموطن خود را داشته باشد. پس این مسئولیت ها باید در یک نخبه باشد و قابلیت اتخاذ یک تصمیم را داشته باشد و تصمیمی ثابت بگیرد. همواره انتظار تصمیم درست و صحیح از نخبگان وجود دارد.
وی ادامه داد: نسل پیشین شما انقلابی بزرگ کردند تا ما بتوانیم در یک بستر صحیح قرار بگیریم. اگر انقلاب بی خود بود، دنیای استکبار در مقابل ما قد علم نمی کرد.
صالحی خاطرنشان کرد: اگر حرفی نداشتیم، مانند سایر کشورها کسی در مقابل ما قرار نمی گرفت، اما می بینید که با این انقلاب یک فلسفه جدید سیاسی ایجاد شده و ما در یک چنین چالش سنگینی در برابر استکبار قرار گرفتیم. شما ببینید چرا اندونزی که یک کشور مسلمان است در این چالش جهانی قرار نگرفته؛ پس بدانید وظیفه سنگینی بر روی دوش شماست و دلمان می خواهد بگوییم انقلاب را به جایگاه اصلی خود برسانید.
رئیس سازمان انرژی اتمی یاداور شد: جز با انتقال تکنولوژی نمی توانیم سرعت پیشرفت را افزایش دهیم و در تعاملات بین المللی گسترش ایجاد کنیم. برجام فرصت خوبی ایجاد کرده و مانند یک سونامی است که نمی دانیم چگونه از این فرصت ها استفاده و کدام یک را انتخاب کنیم.
وی اضافه کرد: این کشور توانمندی دارد که با سایر کشورها تعامل داشته باشد. غربی ها هم به این نتیجه رسیدند که از طریق تقابل نمی توانند با ایران کنار بیایند و باید تعامل داشته باشند؛ فقط باید رویکرد را تغییر دهیم. رویکرد بین المللی دولت یازدهم ناظر بر همین بخش است که به رهیافت دانش نخبگان تسریع ببخشد.
صالحی ادامه داد: کشوری که در صنعت خودرو جا افتاده، باید در بخشی از صنعت ها قوی باشد. صنعت هسته ای میعادگاه خیلی از صنعت های بزرگ است. ایران قرار است عضو بخش بین المللی ایتل که تولید کننده برق نامحدود است، بشود؛ که فواید جهانی آن بسیار برای ما ارزشمند است.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ما در بخش هسته ای بیشتر از آنکه سرمایه گذاری کردیم، فواید داشتیم؛ اما متاسفانه تا اسم هسته ای را می بریم فکر می کنند سانتریفیوژ و آب سنگین است. در بعد فنی دستاوردهای بزرگی در برجام داشتیم، اما متاسفانه هر چه توضیح می دهیم، عده ای نمی شنوند و یا نمی خواهند بشنوند.
وی اظهار داشت: در 25 سال گذشته 6 تا 7 میلیارد دلار برای هسته ای هزینه کردیم؛ که حالا نیروگاه بوشهر 5 میلیارد دلار ارزش دارد. قرار است دو نیروگاه جدید بسازیم که ۱۰ میلیارد دلار هزینه آن است و یک بیمارستان هسته ای که در غرب آسیا در نوع خودش بی نظیر است قرار است با ۳۰۰ میلیون یورو ساخته شود. با این همه تولیدات چگونه می گویند صنعت هسته ای متوقف شده و حرکت آن کند شده است.
صالحی گفت: با وجود محدودیت ها در 37 سال گذشته پیشرفت های زیادی داشتیم؛ اما ببینید چگونه این ملت توانسته خودش را اداره کند و این که غربی ها اعلام کرده بودند، تحریم فلج کننده علیه ایران داشتند، هیچ گاه ملت ایران فلج نشد و در برخی از سال ها با صادرات زیر یک میلیون بشکه نفت، کشور اداره شده است. کمتر ملتی توانسته با این همه مشکلات چند هزار سال سر پا باشد.
البته از جهاتی هم راست میگه اینقدر زیاده کلا نمیتونن انتخاب کنن مملکت رو تو این فاجعه رکود انداختن یه هقت هشت ده سالی طول میکشه از لیست بلند بالای هجومی انتخاب کنن
عخیییی
یکم خجالت هم چیز خوبی
کل دستاوردهای قابل ذکرشون(که معمولا انچه که ذکر میکنن با واقعیت فاصله دارد) همین قرار است قرار است ها می باشد.
حتی خودشون هم نمیتونن دستاورد درست حسابی از خودشون بسازند